kolmapäev, 15. oktoober 2008

Zahir.

"Zahir tähendab araabia keeles silmnähtavat, tähelepandavat, mis on võimetu märkamatuks jääma. Miski või keegi, kui temaga korra kokku oleme puutunud, hakkab aegamööda meie mõtteid vallutama kuni me ei suuda lõpuks millelegi muule keskenduda."

"Me valitseme tuule, mere ja päikese energiat. Kuid päev, mil inimene õpib valitsema armastuse energiat, saab olema sama tähtis kui leiutamine."(Teilhard de Chardini)

"Millal on õige aeg?"
"Võib-olla homme, aasta pärast või mitte kunagi - ja sel juhul peame tema otsusest lugu pidama. Hääl on Energia - sellepärast viib ta inimesed kokku alles siis, kui mõlemad on selleks hetkeks tõepoolest valmis. Ometi püüame me kõik asjade käiku tagant utsitada - vaid selleks, et kuulda lauset, mida ei tahaks kunagi kuulda:"Mine ära." Kes jõuab kohale liiga vara või hilja, ei jõua eales selleni, kuhu püüdleb."

"Kas ma oskasin armastust oma naise vastu välja näidata? Mingil ajal võib-olla küll, kuid mitte alati. Miks? Sest ma arvasin, et see pole oluline, ta oleks pidanud seda ju isegi teadma, ta ei võinud minu tunnetes kahelda."

"Võib kõlada idiootselt, kuid ma olen tundnud paljusid inimesi, kes enam ei ela, kuigi töötavad ja söövad ja säilitavad oma ühiskondliku aktiivsuse edasi. Nad teevad kõike automaatselt, tajumata seda maagilist momenti, mida iga päev neile toob, peatumata kordagi, et elu ime üle järele mõelda, mõistmata, et iga järgmine hetk võib olla nende jaoks siin maamuna peal viimane."

"Miks inimesed on kurvad?"
"Nad on oma loo vangid. Kõik arvavad, et selle elu eesmärk on järgida ühte plaani. Keegi ei küsi endalt, on see tema plaan või on selle loonud teine inimene. Nad koguvad kogemusi, mälestusi, asju, teiste mõtteid, seda on rohkem, kui jaksavad kanda. Seega unustavad nad unistused."

"Sellepärast on nii oluline lasta teatud asjadel minna. Vabastada. Kaotada./.../Sulge uks, vaheta plaati, korista maja, raputa tolm. Ära ole enam see, kes Sa olid, ja muutu selleks, kes Sa oled."

"Armastus on väike, seda jätkub vaid ühe inimese jaoks, ja vaata ette - igasugune katse väita, et süda on suurem, olgu neetud."

"Ja lõppude lõpuks, nagu ütleb üks pärsia tark, on armastus haigus, millest keegi ei taha vabaneda. Keda haigus tabab, see ei püüagi terveks saada, ja kes kannatab, ei taha mingit ravi."

"Ta suri, kui oli elus."

4 kommentaari:

M. ütles ...

See oli esimene Paulo raamat, mida ma lugesin.

merilinj ütles ...

Kindlasti on see mingi nöme ja möttetu raamat.

Kessu. ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
merilinj ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.